BORNIT_Áttekintő_HUN

BORNIT_Emulzió_szóró_gép_HUN

BORNIT_Rissflex_Repedésjavító_anyag.pdf

BORNIT_Rissflex_Repedésjavító_szalag.pdf

BORNIT_Nahtflex_Fugatömítő_anyag.pdf

BORNIT_Fugenband_Fugatömítő_szalag.pdf

Videók:

BORNIT_FLEXOMAT_Repedésjavító_(RISFLEX)

BORNIT_FLEXOMAT_Hézagtömítés_(NATHFLEX)

BORNIT_FLEXOMAT_Rissflex + Speed Up

Partnercégünk bemutató videója

 

 

 

 

 

 

BORNIT®

 A mai kor legmodernebb útépítési és útjavítási technológiáit képviselő, BORNIT – Werk Aschenborn GmbH-t, Alwin Aschenborn alapította „Zwickauer Dachpappen- und Asphaltfabrik” néven, 1868-ban. A vállalat története során, több átalakuláson ment keresztül.
Jelenleg a Basalt-Actien Gesellschaft (Linz am Rhein) csoporton belül az ötödik generációs Aschenborn családtagok, tevékenyen erősítik a gyártást és az értékesítést.
A termékek folyamatos fejlesztését, és állandó minőségét, a legmodernebb laboratóriumban tevékenykedő szakmérnökök garantálják.
A zwickaui gyárból olyan, minden igényt kielégítő termékek kerülnek ki, melyek hosszú távon biztosítják, az útburkolatok jó minőségét.
Az burkolatjavításoknál alkalmazott BORNIT anyagok egyszerűsítik, és nagymértékben felgyorsítják a javítási munkameneteket.  

Főbb termékek:

.

BORNIT NAHTFLEX

Nagy rugalmasságú, magas viszkozitású, nehezen folyó pasztás (tixotróp), oldószermentes bitumenanyag, útburkolatok időtálló varratainak és csatlakozásainak.

Előnyei:

 

BORNIT-Nahtflex anyagot hengerelt aszfalt sávok nagy tartósságú csatlakozásainak kialakításához alkalmazzuk. Az igen rugalmas bitumentartalmú anyagot elsősorban középhézagok, napi munkahézagok és javításoknál előforduló hézagok lezárására használjuk „forró a hideghez“ elvnek megfelelően. Az anyag beállítása olyan, hogy 4 mm vastag réteg készíthető belőle és így a különböző összetételű aszfaltrétegek, mart

A BORNIT-Nahtflex felhordása közvetlenül a csatlakozó felületek bitumenemulzióval, ill tapadóhíddal (BORNIT®-Haftkleber) való kezelése után, ill. a csatlakozó forró aszfaltréteg beépítése előtt történik. A BORNIT®-Nahtflex felhordása mnszórólándzsával,spak-nival, serpenyővel vagy akimondottan erre a célra kifejlesztettFLEXOMAT nevű BORNIT®-géppel történhet

 

BORNIT- RISSFLEX

Műanyagbázisú- bitumen – javítómassza aszfaltrepedések rugalmas lezárásához.

Tulajdonságok:  A BORNIT Rissflex egy nagyrugalmasságú műanyagalapú bitumenemulzió, amely az aszfalt felületekben keletkezett repedések lezárására szolgál. Az anyag megkötött állapotban időjárás és UV-sugárzás álló. A oldószermentes termék a megszilárdulás után egy tágulásra képes rugalmas záró felületet képez a behatoló felület vizek ellen. A BORNIT Rissflex különösen erősen tapad a felülethez és megszilárdulása után – beszórva zúzalékkal- egy erősen tapadó felületet képez.

Felhasználási területek: A BORNIT Rissflex –et hidegen dolgozzák be, gyors hibajavításoknál jelentősen csökkneti a későbbi anyag és munkaerő felhasználást.

A BORNIT Risslex jól használható a 2 mm-nél szélesebb repedéseknél, és megszilárdulása után egy rugalmas felületet képez a hosszanti – és keresztirányú aszfalt repedésekben.

Kisebb repedések estén , ezek felületét kell az anyaggal áthúzni. A bedolgozás történhet kézi erővel- BORNIT  Handziehschuh-val, vagy pedig géppel a BORNIT- Flexomat segítségével.

Előnyei:

BORNIT - FLEXOMAT 3.1 típusú flexibilis anyagszóró gép

Alkalmazási terület:

Előnyei:

A berendezés felépítése:

Kerekekkel ellátott vázkeretre egy négyütemű Honda motor van szerelve, mely közvetlenül meghajt egy optimalizált méretezésű kompresszort. Az így előállított sűrített levegőt a megfelelő biztonsági berendezésekkel ellátott nyomásálló tartályba vezetik,ahol a keletkező túlnyomás segítségével speciális fejeken(anyagonként változó) úgynevezett modulokon keresztül juttatják ki az anyagot a munkafolyamatnak megfelelő helyre!

A berendezéshez elsősorban a BORNIT által gyártott anyagok használata ajánlott (mivel a berendezés ezen anyagok használatához lett kifejlesztve)

A berendezéshez ajánlott anyagokról általában :

 

BORNIT- NAHTFLEX:

Ezt az anyagot a frissen terített aszfalt széleire terítik, ott ahol , érintkezik pl. a régi aszfalttal betonnal vagy új terítésű aszfaltok összeillesztésénél,ahol egy flexibilis,időt álló összeköttetést képez közöttük.

Kézzel is kenhető kijuttatható

 

BORNIT - RISSFLEX:

Elsősorban az útfelületen keletkező repedések kitöltésére fejlesztették ki

Kézzel is kenhető kijuttatható

Egy adag 30 l kb 100 m hosszra elegendő

Mind a két típusú anyaghoz különböző modulfejek használata szükséges:

BORNIT- Naht-modul

BORNIT- Riss-modul

Műszaki adatok:

Meghajtó motor Típusa:                                 HONDA GX 100 4 ütemű benzinmotor

Meghajtó motor teljesítmény:                          2,1 kW / 2,9 LE

Anyagtároló tartály mérete:                              60 liter

Maximális nyomás:                                         4 bar

Hosszúság:                                                   1100 mm

Szélesség:                                                     580 mm

Magasság:                                                            1300 mm

Súly:                                                                     105 kg