EU támogatás - Aktuális pályázatok! / Támogatások amik nekünk segítettek.

Aktuális, eszköz beszerzést támogató pályázatok és támogatott hitel konstrukciók:

Megjelent a várt GINOP.1.2.9-20-as kódszámú, felhívás, amelynek célja a hátrányos helyzetű települések vállalkozásainak támogatása.

Hátrányos helyzetű települések

A kormány egyik célkitűzése, hogy az ország különböző régió között csökkentse a gazdasági különbségeket. Ennek érdekében létrejött az a rendelet, amely megkülönbözteti a szabad vállalkozási zónákat, amelyre külön figyelmet fordítottak már a pályázati ciklus elején.

Jelen pályázatban is meghatározásra került két településlista, amely összefoglalja a hátrányos helyzetű településeket. Ezen települések vállalkozásai nyújthatják be támogatási kérelmüket a pályázatra. Amennyiben mind a két településlistában szerepelnek, úgy a pályázó választhat, melyik támogatási kategóriában szeretne indulni.

Hátrányos helyzetű települések vállalkozásainak támogatása

A felhívás 5 milliárd forintos keretösszeggel áll a mikro-, és kisvállalkozások rendelkezésére. Fontos megjegyezni, hogy a pályázaton egyéni vállalkozók (SZJA) is indulhatnak! 2021. január 19-től, 2021. február 18-ig lehet majd benyújtani a pályázati kérelmeket.

Minden olyan mikro- és kisvállalkozás indulhat, amely a településlista egyik településén tevékenykedik, rendelkezik 1 teljes lezárt üzleti évvel, éves átlagos statisztikai létszáma pedig minimum 1 fő volt.

Mire is lehet pályázni?

 • Új eszközök, gépek beszerzésére
 • Ingatlanberuházásra (építés, korszerűsítés, átalakítás, bővítés)
 • Információs technológiafejlesztésre
 • Képzésre
 • Immateriális javak beszerzésére
 • Bérköltség támogatásra (bérköltség támogatás igénybevétele esetén további: munkavégzéshez szükséges feltételek kialakítása)

Látható, hogy a támogatott tevékenységek köre igencsak széles, és a vállalkozások fejlődését szolgálják.

A támogatás mértéke településlistánként eltérő, de minimum 2 millió, maximum 60 millió forint lehet. Szintén eltérő a támogatás intenzitása, amely az első kategória esetén maximum 70%, a második kategória esetén azonban 100% is lehet.

Mivel ez egy nagyon kedvező konstrukció, nem éri meg késlekedni! A legoptimálisabb, ha már a beadási időszak elején készen áll projektje a benyújtásra, hogy biztosan ne maradjon le a forrásról

2020.12.16.Milyen hitelek vannak most a piacon?

A kialakult járványhelyzet a hitelpiacot is felpörgette – a kormány moratóriumot hirdetett, új konstrukciókat vezetett be kedvező kamatozásokkal, hogy a vállalkozásokat még inkább segítsék. A hitelek „útvesztőjében” jelen cikkünkkel szeretnénk egy kis támpontot adni, hogyan is érdemes kiválasztani a leginkább vállalkozásunknak, és céljainknak megfelelő hitel fajtát.

Az alább felsorolt hitel lehetőségeket mikro-, kis- és középvállalkozások vehetik igénybe.

Széchenyi Beruházási Hitel Plusz

Ez a hitelfajta főleg a meglévő kapacitások bővítését, új kapacitások kiépítésének finanszírozását segíti. Így a felvett összeget felhasználhatjuk ingatlan vásárlásra, építésre, új vagy használt eszközök beszerzésére, forgóeszköz beszerzése, részvény, üzletrész vásárlására, vagy akár egyéb hitel kiváltására is. Minimum 500 ezer, maximum 1 milliárd forint vehető fel, melynek a futamideje maximum 10 év, a kamata pedig fix 0,5% / év, ehhez pedig még 0,3% kezességi díj jön hozzá.

Széchenyi Likviditás Hitel

A Széchenyi Likviditási Hitel egy szabad felhasználású forgóeszközhitel, számla nélküli finanszírozással, igénybe vehető a vállalkozás működéséhez kapcsolódó kiadások fedezésére, min például forgóeszköz beszerzések, egyéb igénybe vett szolgáltatások finanszírozására, vagy meglévő forgóeszközhitel kiváltására. Maximum 250 millió forintot igényelhetünk, melynek a futamideje 3 év. A kamat fix 0,2% / év, a nettó kezességi díj pedig 0,5% / év.

Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Plusz

Ez egy szabad felhasználás folyószámlahitel, ami a vállalkozás napi működésével kapcsolatos valamennyi kiadásra finanszírozási lehetőség lehet. A lehívott összeg pedig a visszatöltés után ismételten igénybe vehető. Maximum 100 millió forint vehető fel 2 éves futamidőre, a kamata fix 0,1% / év, melyhez társul még egy 0,5%/év kezességi díj.

Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel

A munkahelymegtartó hitel a munkahelyek megtartását segítő forgóeszközhitel, amely likviditási forrást biztosít a foglalkoztatotti létszám megtartásának biztosítása érdekében. Finanszírozható belőle munkabér, személyi jellegű ráfordítás, illetve egyéb személyi jellegű kifizetés. A maximálisan felvehető kölcsönösszeg 750 millió forint, 2 éves futamidővel. A kamat fix 0,1%/év, a nettó kezességi díj 0,5%/év.

Bizonyára mindenkinek ismerősen cseng a „0%-os hitelprogram” kifejezés a pályázatok világából. Az –immáron kettő – lehetőség a vidéki telephellyel rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozásokat támogatja.

Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése – „A” program

A program segítségével új tárgyi eszközöket, vagy immateriális javakat szerezhetünk be minimum 1 millió, maximum 150 millió forint értékben. Ebben a programban kezdő vállalkozások és KATA adózású cégek is részt vehetnek, esetükben a maximális hitelösszeg 25 millió forint lehet. A kamat 0%/év, a futamidő maximum 7 év, és már 5% önerőtől igényelhető.

„B” program

A másik programban a hitelösszeget készletek beszerzésére, vagy működési költségek finanszírozására fordíthatjuk. Minimum 1, maximum 300 millió forint vehető fel. A kamat itt is ugyanúgy 0%, a futamidő 5 év.

Mindkét programban 2020. december 31-ig van lehetőség hitelkérelmet benyújtani.

2020.07.06.0%-os hitelprogram – újratöltve!

A napokban megnövelték a népszerű 0%-os hitelprogram keretösszegét – ezáltal nem csupán magasabb összegre, de új tevékenységekre is igényelhető a kölcsön.

0%-os hitelprogram

A hitelprogram célja, hogy a vállalkozásokat segítse technológiai korszerűsítésükben, fejlődésükben eszközbeszerzés és különböző költségek támogatásával. A programra vidéki mikro-, kis- és középvállalkozások nyújthatják be kérelmeiket. A Közép-magyarországi régió vállalkozásai abban az esetben pályázhatnak, hogyha projektjüket a vidéki régiókban valósítják meg.

Miben változott a konstrukció?

A programon belül két alprogram került meghatározásra, amelyek eltérő összeggel, eltérő formákban segítik a vállalkozásokat. Ami biztos: a kamat ugyanúgy 0%! Mind a két esetben 2020. december 31-ig igényelhető a kölcsön.

„A” alprogram

Ennek az alprogramnak a keretösszege több mint 160 milliárd forint. Segítségével tárgyi eszközöket, valamint immateriális javakat szerezhetünk be vállalkozásunk számára. Minimum 1 millió, maximum 150 millió forint kölcsön vehető fel. Kezdő vállalkozások, valamint a KATA hatálya alá tartozó cégek is igényelhetik a hitelt, esetükben a maximálisan felvehető összeg 25 millió forint.

Rendelkeznünk kell azonban a hitelfelvételhez önerővel, amely a projekt összköltségének legalább 5%-a kell, hogy legyen. A futamidő amortizációs kulcstól függő, 2 és 7 év között mozog.

„B” alprogram

A keretösszeg ezen alprogram esetében több, mint 68 milliárd forint. Ebben az esetben a készlet beszerzési költségei, valamint működési költségek finanszírozása számolható el. A minimálisan igényelhető összeg 1 millió, a maximális összeg 300 millió forint. Önerő itt nem szükséges! A futamidő 60 hónap.

2020.06.12.Nagyvállalati beruházási program 2020

Mint minden évben, idén is elindul a Nagyvállalati beruházási program melynek céljai közé tartozik az újraiparosítás és az iparfejlesztés.

Idén a program mintegy 40 milliárd forintos keretösszeggel kerül meghirdetésre, melyből mind a nagyvállalatok, mind –bizonyos feltételek megtartásával- középvállalkozások is részesülhetnek. A program még jelenleg tervezetként elérhető, de valószínűsíthető hogy a lentebb részletezett feltételekkel fog megjelenni. De pontosan miről is szól a pályázat?

Nagyvállalati beruházási program 2020

A programra várhatóan pályázatot nyújthat be minden 3 lezárt üzleti évvel rendelkező nagyvállalkozás, valamint minden olyan középvállalat, amely vállalja, hogy a projekt fizikai befejezését követő második üzleti évben a létszáma eléri a 150 főt. Mindezeken túl iparági megkötésként feldolgozóipar, építőipari, raktározás, tárolás ágazat, valamint a nagykereskedelem és kiskereskedelmi vállalkozások pályázhatnak. Területi korlátozás nincs, az ország egész területéről fogadják a támogatási kérelmeket.

Az eddigi felhívások alapján, várhatóan támogatás igényelhető majd:

 • induló vagy új gazdasági tevékenység végzésére irányuló induló beruházásra,
 • kutatás-fejlesztési tevékenységre,
 • energiahatékonysági beruházásokra,
 • megújuló energia használatát célzó fejlesztésekre,
 • valamint bővítő vagy pótló beruházásokra.

A projektünk során elszámolhatunk eszközbeszerzéseket, infrastrukturális beruházási költségeket, gyártási licenc, know-how vásárlást, vagy szoftvervásárlást.

A beruházás 25%-os önerővel kezdhető meg. Fontos, hogy biztosítékkal is kell rendelkeznie a vállalkozásnak, amely lehet bankgarancia, biztosítok által vállalt garancia vagy készfizető kezesség, vagy pedig a kedvezményezett fizetési számlájára vonatkozó, a támogató javára szóló beszedési megbízás benyújtására vonatkozó felhatalmazó nyilatkozat.

A támogatás mértéke maximum 50% lehet, azonban ezt a területi elhelyezkedés is befolyásolhatja. A minimum igényelhető összeg 50 millió Ft, tehát a legkisebb támogatható projektméret az 100 millió Ft.

Iparfejlesztés egyéb lehetőségei – Zöld Nemzeti Bajnokok

Szintén az iparfejlesztést szolgálja egy tervezetként már elérhető pályázat, amely a Zöld Nemzeti Bajnokok címet viseli és célja, hogy a kiemelt növekedési potenciállal rendelkező, a zöld gazdasághoz és iparhoz kapcsolódó feldolgozóipari vállalkozások technológiafejlesztését segítse.

Ezen a felhíváson azok a vidéki mikro-, kis- és középvállalkozások pályázhatnak, amelyek megfelelő TEÁOR kóddal rendelkeznek, két teljes lezárt üzleti évük van, valamint minimum 1 fő statisztikai létszámuk, és az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. által kiállított tanúsítvánnyal rendelkeznek.

Támogatható az eszközbeszerzés, a gyártási licenc, know-how beszerzés, valamint az infrastrukturális beruházás. A támogatás mértéke akár 50% is lehet, várhatóan minimum 20 millió, maximum 100 millió forint igényelhető majd.

2020.06.12.Kivételes pályázati lehetőség – országosan!

Megjelent két olyan kivételes pályázati lehetőség , amellyel a vállalkozások számtalan területen hajthatnak végre fejlesztéseket. A benyújtási időszak 2020. május 29-től indul!

A támogatás célja, hogy a járvány okozta gazdasági károkat enyhítse, segítse a vállalkozásokat a működésük fenntartásában, ezáltal is támogatva a munkavállalói létszám megtartását, esetleges bővítését.

Kivételes pályázati lehetőség – országosan!

A pályázatok ugyanazokkal a kondíciókkal érhetőek el mind a Közép-magyarországi, mind a Konvergencia régió vállalkozásainak, a területi korlátozással tehát ebben az esetben nem kell számolni. A támogatás igénylésére abban az esetben kerülhet sor, ha a cég rendelkezik legalább egy lezárt üzleti évvel és az alkalmazotti létszám minimum 5 fő volt idén áprilisban.

A támogatási kérelemben a fejlesztendő tevékenység kapcsán szükséges azon tényleges és létező piaci igény megalapozott bemutatása, amelyre a támogatást igénylő a fejlesztést alapozza. A támogatási kérelemben a cégkivonatba 2020. január 1. előtti dátummal bejegyzett tevékenység jelölhető meg fejlesztendő tevékenységként.

A támogatás igénybevételével a vállalkozás elfogadja az alábbi kötelezettségeket:

 • a támogatást igénylő vállalja, hogy 2020. április havi átlagos statisztikai állományi létszám legalább 90%-ának megfelelő számú munkavállalót foglakoztat a megvalósítási időszak során,
 • a projekt végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 18 hónap,
 • a projekt megvalósítás befejezésétől számított 1 évig vállalja, hogy a projekt keretében létrehozott termékeket, szolgáltatásokat, továbbá a projektjére vonatkozóan tett kötelező vállalásait a fenntartási időszak végéig fenntartja.

Támogatás igényelhető az alábbiakra:

 • eszköz- és gépbeszerzés,energetikai beruházás,
 • forgóeszközök beszerzése,
 • új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása,
 • folyamatautomatizálási eszközök, szenzor-, és vezérlés technológiák fejlesztése
 • robottechnológia alkalmazása,
 • intelligens gyártás megoldások beszerzése

a támogatási kör ennél sokkal tágabb. Finanszírozható továbbá infrastrukturális beruházások is, mint például ingatlanok bővítése, átalakítása és korszerűsítése.

Tanácsadói szolgáltatást több témában is igénybe lehet venni:

 • műszaki- termék- szolgáltatásfejlesztés,
 • márka- és arculatépítés,
 • szervezet- folyamat- menedzsmentfejlesztés.

Az igényelhető támogatás mértéke maximum 70% lehet, ez 5 és 153.5 millió forint közötti összeget jelent.

A kapott visszatérítendő (kamatmentes) támogatása megvalósítási időszak végén, továbbá a fenntartási időszak végén lefolytatott eredményességmérések alapján átalakulhat vissza nem térítendő támogatássá.

2020.05.21.Cégünk által elnyert támogatások:

 

2020 évben elnyert támogatások:

Támogató neve: Pénzügyminisztérium

Kedvezményezett neve: TENDIX HUNGÁRIA Kereskedelmi Műszaki Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: A TENDIX HUNGÁRIA Kft. eszközberuházásának támogatása

Támogatási összeg: 34,75 millió Ft

Projekt tartalmának bemutatása: A projekt keretében a TENDIX HUNGÁRIA Kft. egy mini kotró gépet, egy kőtörő gépet és egy kötőanyag szóró gépet szerzett be. A projekt keretében beszerzett gépek technológiai innovációt jelentenek, gyorsabb és hatékonyabb munkavégzést eredményeznek. A projekt keretében beszerzett eszközzel tehát nem csak új típusú munkák végezhetők el, hanem az elvégzett munka minősége is magasabb. Mindemellett a projekt hatására a munkavégzés hatékonysága is nőtt, hiszen a berendezések kezelése egyszerű és gyors.

Projekt befejezési dátuma: 2020.11.27.

Támogatási szerződés száma: PM_KKVESZKOZ_2018_A/358

 


Korábban nyert támogatások: 

 • Adós neve:
  TENDIX HUNGÁRIA KFT
   
 • Beruházás tartalmának rövid bemutatása:
  Anyagmozgatási és kivitelezési  feladatok gépesítése
   
 • Hitelprogram azonosító jele:
  VEKOP-1.2.3-16

 


Gyártók és termékek: