EU támogatás - Aktuális pályázatok! / Támogatások amik nekünk segítettek.

 

Aktuális, eszköz beszerzést támogató pályázatok és támogatott hitel konstrukciók:

Ha 2023, akkor Széchenyi Kártya Program MAX+!

2023-ban is folytatódik a kedvező kamatozást nyújtó hitelprogram, ezúttal Széchenyi Kártya Program MAX+ néven. A termékek hasonlóak elődeikhez: a piaci hiteleknél kedvezőbb kamatozást nyújtanak, és országosan elérhetőek!

Egy vállalkozásnak sokszor okoz gondot, hogy forrásra lenne szüksége, de pályázati támogatások éppen nincsenek, vagy nem tudják teljesíteni az általuk támasztott követelményeket. Ebben az esetben jelenthetnek megoldást a hitelek, azok közül is a most megjelent Széchenyi Kártya Program MAX+ konstrukciói.

Általános feltételek

Jelenleg 8 termék elérhető a programon belül, változatos felhasználási körrel és igényelhető összegekkel. Általánosan azonban elmondható, hogy ezeket a termékeket a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak szánták, országosan – tehát nincsenek megkötések a vállalkozás székhelyéhez, telephelyéhez kapcsolódóan.

Mindegyik konstrukció kedvező fix 5%-os kamatot biztosít (kivéve az Agrár Széchenyi kártya, aminél a kamat 1 havi BUBOR), azonban nem szabad elfeledkezni arról, hogy a kamaton kívül még egyéb díjak is fizetendők: szerződéskötési díj, folyósítási jutalék, bírálati díj, és/vagy kezelési költség.

A hitelkérelmek 2023 nyár elejéig benyújthatóak, de kiemelendő, hogy ne ezzel a dátummal számoljunk! A legjobb, hogyha még év elején, kora tavasszal összeállítjuk a hitelkérelmet, hogy biztosan ne csússzunk ki semmilyen határidőből.

A biztosítékok kérdésköréről sem szabad elfeledkezni: biztosítékként szolgálhat a többségi magánszemély tulajdonos készfizető kezessége, a Garantiqua készfizető kezességvállalása (mértéke 80%, díja: 0-1%), dologi biztosíték beruházási- és mikrohitel esetén, illetve a lízing konstrukciónál maga a lízing tárgy.

Széchenyi Kártya Program MAX+ – a konkrét konstrukciók

Nézzük meg, hogy pontosan mely termékek is elérhetőek jelenleg!

Széchenyi Beruházási Hitel MAX+

A beruházási hitelt minimum 1 lezárt üzleti évvel lehet igényelni ingatlan vásárlásra, építésre, fejlesztésre, új vagy használt gépek beszerzésére, üzletrészvásárlásra, vagy hitelkiváltásra. Maximum 500 millió forint igényelhető, 10 éves futamidővel. Önerő megléte szükséges, amely ebben az esetben 10%. A kamat fix 5%, a szerződéskötési díj 2%, de max. 2 millió Ft, a folyósítási jutalék 15 ezer Ft/folyósítás.

Széchenyi Folyószámlahitel MAX+

Minimum 1 teljes lezárt üzleti évvel igényelhető ez a szabad felhasználású hitel, amely akár hitelkiváltásra is alkalmas. Maximum 250 millió forint kérhető, 3 éves futamidővel. A kamat fix 5%, a bírálati díj 30 ezer – 320 ezer Ft között alakulhat, sávosan, az önerő mértéke ebben az esetben 0%.

Széchenyi Likviditási Hitel MAX+

Szintén egy szabad felhasználású hitelről beszélünk, ami mindemellett hitelkiváltásra is jó lehet. Minimum 1 lezárt üzleti évet kérnek 150 millió alatti összeg igénylésénél, efelett azonban már a lezárt két év a kötelező! Maximum 250 millió Ft igényelhető, maximum 3 éves futamidővel, fix 5%-os kamattal, önerő nélkül. A szerződéskötési díj 1,5%, de maximum 1,5 millió Ft.

Mindezek után, jöjjenek a specifikusabb konstrukciók!

Széchenyi Mikrohitel MAX+

Ez az a termék, amelyen csak mikro-, illetve kisvállalkozás vehet részt – de akár kezdő vállalkozás is igényelheti! A kapott összeg felhasználható beruházásokra, forgóeszközök beszerzésére. Maximum 50 millió Ft igényelhető, 0% önerővel, maximum 10 éves futamidővel – a kamat itt is fix 5%. A szerződéskötési díj 1% (de minimum 200 ezer Ft), a folyósítási jutalék pedig 15 ezer Ft / folyósítás.

Széchenyi Lízing MAX+

A lízing felhasználható ingatlan vásárlásra, építésre, fejlesztésre, használt, vagy új eszközök, berendezések beszerzésére, üzletrészvásárlásra és hitelkiváltásra. Maximum 100 millió Ft kérhető, maximum 7 éves futamidővel, 0% önerővel, fix 5% kamattal. A szerződéskötési díj 2,5%, de maximum 2,5 millió Ft.