Tracto-technik

Feltárás nélküli csatorna építés! Ne ásson árkokat, ha nem muszály!

Legyen szó akár vízvezeték, optikai kábel, gázvezeték, szennyvíz csatorna, és szinte bármilyen vezeték fektetésről, cseréről, karbantartásról a TactoTechnik rendszei szinte minden esetben sokkal gazdaságosabb és gyorsabb megoldást kínálnak!

Tracto-Technik termékei – pl. csőroppantók – a Bagela egyes termékeivel összhangban – pl. csörlők és csőrakat szállítók – komplex technológiát képezve alkotnak a feltárás nélküli csővezeték rekonstrukciónál egységet.

Grundomat és Grundodrill rendszerek


A környezetvédelem, mint a gazdaságot meghatározó egyre fontosabb szempont, minden területen új, környezetkímélő technológiák, és gépek alkalmazását teszi szükségessé.

Ez az egyik meghatározó szempont a közműépítésben is, ami az építési területek különösen érzékeny pontja. Ugyanis a gazdaságot érzékenyen érintő közlekedést korlátozhatja, esetleg kieséseket okozhat.

Egyre nagyobb jelentőségű a munkálatok lehetséges legrövidebb időtartam alatti befejezése és a kivitelezésben közvetlenül, vagy közvetetten érintett lakosság környezeti terhelésének minimálisra csökkentése.

A földkitermelés nélküli közműépítés gépei elsősorban az ún. fúrórakétákra korlátozódnak, amiket más néven útátfúróknak vagy vakondoknak is neveznek.

Víz, gáz, csatorna és elektromos ipar mind részesül a feltárás nélküli technológia előnyeiből.
Aminek köszönhetően minimális helyre van szükség a kivitelezés vagy a rekonstrukció során.

GRUNDOMAT földrakéta vízszintes furatokat 2-25 méter hosszúságban is képes készíteni. Mindemellett kivétel nélkül használható az összes eltolható talajban úgymint: homokos, agyagos, kavicsos.
Sőt opcionálisan felszerelve az azonnali csőbehúzó adapterrel, a fúrás során képes azonnal maga után húzni az elhelyezni kívánt csövet, kábelt stb.

GRUNDODRILL.
A nyílt árkos vezetékfektetés helyenként túl költséges, illetve nehezen kivitelezhető és napjaink társadalma sem tolerálja a sokszor hosszú üzemszünetet, ami a hagyományos vezeték fektetési módszerrel járhat.
A feltárás nélküli technológiáknak köszönhetően a kábel- és csővezeték rendszerek zavarás nélkül keresztezik a föld feletti infrastruktúrát, épületeket vagy a természetet.

A vízszintes irányított fúrás egy olyan módszer,amely lehetővé teszi az akadályok felszín alatti zökkenőmentes keresztezését, és számos más speciális feladat elvégzését is. Akár 1200mm átmérőig, és 1600m hosszúságig alkalmazható.

Emellett a TRACTO-TECHNIK termékei megoldást nyújtanak a már meglévő vezetékek feltárás nélküli rekonstrukciójára is.

Ismerje meg termékeinket! Kérje ajánlatainkat!

Képek: